Fogpótlás implantációval Óbudán

22/01/2013 09:11

 

Mielőtt fogpótlásra adná a fejét, mindenképpen tájékozódjon ezen szolgáltatás árairól, valamint a fogászati beavatkozás jellegéről és módjáról.

 

Az elmúlt években a fogászatban hihetetlen technológiai fejlődések mentek végbe. Az elvesztett vagy hiányzó fogak pótlására fogpótlás révén Budapesten is tökéletes megoldás vált lehetővé, a fogászati implantátumok váltak a legkorszerűbb technológiává a teljes fogpótlás területén is, a szakszerűen elvégzett beavatkozások sikeressége pedig meghaladta a 95%-ot. Amikor annak idején az 1960-as években egy ortopéd sebész, bizonyos Mr Branemark szabadalmaztatni akarta a koncepcióját, mely szerint a titan-csont kombináció alkalmas lehet fogpótlásra, a szövetség az eljárást még kockázatosnak és kiszámíthatatlannak ítélte. A sikeres beavatkozások aránya ebben az időszakban alig érte el az 55-60%-ot. Miután a technóloógia, az anyagok, a beavatkozás precizitása és a felületek minősége is sokat fejlődött, a módszer egyre inkább létjogosultságot kezdett szerezni a fogpótlás területén. Több éves empirikus kísérletezés és fejlesztés eredményeként a titánium implantátumok bizonyultak a legmegfelelőbbnek, melyek egy természetes foggyökérnek megfelelő alátámasztást képesek biztosítani a felépített fognak.

Az implantációval készült fogpótlás tulajdonképpen egy fémből készült mesterséges foggyökér, amelyet az implantológus az állkapoccsontba helyez, így támasztja alá az új mesterséges fogat vagy hidat. Az eljárás menete nagy vonalakban a következő: a fogorvos a fogínybe ülteti a fém rudakat, melyeket a csontba rögzít. Ez után több hónapos gyógyulási folyamat következik, amíg az íny és a seb teljesen meggyógyul. Amennyiben a gyógyulás megtörtént, már könnyű felhelyezni a fogprotézist a fém alapra. Több féle fémet is használnak implantációra, a legggyakoribb azonban a titán. Fizikai tulajdonságait tekintve az így beültetett fog az eredetinél is erősebb lesz.

Mennyibe kerül a teljes fogpótlás fogbeültetéssel? A tényleges ár sokféle szemponttól függ, világviszonylatban átlagosan 1000 és 5000 dollár között mozog. Különlegesés ritka esetekben természetesen ettől lényegesen eltérő kültségei is lehetnek az implantációnak.

 

Az implantáció olyan fogpótlási eljárás, mely úgy helyettesíti a fogat vagy fogakat, hogy közben a szomszédos fogpárt nem kell módosítani. Ez egy sokkal job módszer, mivel kiküszöböli azt a kényszert, hogy részleges protézist kelljen készíteni híd formájában. Úgy biztosít megfelelő talapzatot a protézisnek, hogy az ezáltal sokkal biztosabban rögzül és sokkal kényelmesebb is. A fogbeültetésnek számos előnye van. Ha még mindig kételkednétek, make your mind and get tooth implant done quickly to get rid of all sorts of problems that you are facing right now for missing tooth/teeth.gondoljatok csak bele, milyen egyszerűen oldja meg a hiányos fogsor problémáját, milyen elegáns módon.

 

Az első és legofntosabb…

Mindig győződjünk meg a fogpótlást végző fogorvos szakértelméről, tapasztalatáról, hitelességéről, ez mégiscsak egy  komoly beavatkozás, szükséges a bizalom is hozzá. Bizonyosodjunk meg róla, hogy a fogorvosunk akkreditált implantológus, érdeklődjünktöbb felől is. Kérdezzünk rá milyen fajta implantátumokkal dolgozik, járjunk utána több helyen is, az alacsonyabb ár nemmindig jelenti a jobb választást.